Artvin'de Kültür Sanat ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı Açıldı

09 Ağustos 2017, Çarşamba 30

Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi birlikteliğinde düzenlenen “Artvin Kültür Sanat ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı”, 8 Ağustos 2017 Salı günü Çoruh Parkta gerçekleştirilen törenle açıldı. Fuara Üniversitemiz de stant açarak katılım sağladı.

Açılış törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay,  AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla,  Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Garnizon Komutanı A. Cengiz Çerçi ile resmi kurum, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Artvin’de ilki düzenlenen fuarda 100’e yakın stant açılırken bu stantlarda Artvin Balı, Artvin Döneri, silor, pestil, köme gibi yöresel lezzet ve yiyeceklerin yanı sıra Artvin’de eğitim, ticaret ve hizmet sektörlerinde yer alan kurum ve kuruluşların faaliyet ve ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Üniversitemiz tanıtım ürünleri ile Artvin Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programınca hazırlanan ahşap malzemelerinin sergilendiği Üniversitemiz standı, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Açılış töreninde Artvin Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve akabinde protokol üyeleri ve konuklar stantları gezdi.

Program yöresel sanatçıların konserleriyle devam etti.

Fuar; il ekonomisine katma değer kazandırmak, tarım ve ticaret alanlarında kent ve yöre ürünlerinin sunulacağı yeni pazarlar oluşturmak, ilin marka değerinin yükseltilerek yurtiçi ve yurtdışında tanıtımını yapmak gibi temel amaçlar doğrultusunda hayata geçirildi. Fuarın geleneksel hale getirileceği belirtiliyor.

10 gün boyunca açık kalacak fuarda, halk eğitim merkezleri ve belediyelerin ortaklaşa düzenlediği kurslarda üretilen ve yöresel kültürü yansıtan turistik eşyalar ile yöreye özgü ürünler sergileniyor.

Fuarın teması, “Cennet Sizi Bekliyor”, “Artvin Yeniden Doğuyor” ve “08-08’de Hayde Artvin’e” gibi sloganlarla destekleniyor.