Artvin'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 Temmuz 2017, Cumartesi 21

Artvin’de, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Halitpaşa Meydanında "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" ile başlayan programa katılan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganlarıyla, Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımının eşliğinde yürüdü.

Yürüyüşe Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Garnizon Komutanı A. Cengiz Çerçi ve daire amirleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Demokrasi Nöbeti

Milli İrade Meydanında sabaha kadar devam eden demokrasi nöbetinde Artvin Valisi Ömer Doğanay, eşi Esma Doğanay Hanımefendi, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Garnizon Komutanı Piyade Albay A. Cengiz Çerçi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş bir araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, önce saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı'nı okudu.

Artvin Valiliğince İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde oluşturulan 'Livane Mehteran Takımının' gösterisi sunuldu.

“15 Temmuz” temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece elde eden öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verildi. Artvin Belediyesi Tasavvuf Musikisi korosunun dinletisi sonrası konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü sinsi, alçak ve kanlı teşebbüs olarak tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Doğanay “15 Temmuz gecesi mekanizma harekete geçti artık Recep Tayip Erdoğan yok diyenler şu an yoklar ama Sayın Cumhurbaşkanımız ve siz değerli halkımız, vatanımız milletimiz burada. 15 Temmuz’dan ciddi dersler almalı, milli değerlerimize ve dini ölçülerimize sahip çıkmalıyız. Gaflete düştüğümüz takdirde bizim başımıza FETÖ’ler iş açar” diye konuştu.

Türk halkının, 15 Temmuz gecesi korkusuzca meydanlara çıkıp vatan için, bayrak için ve istiklal için seve seve ölüme gittiğini belirten Doğanay, darbecilere karşı halkın bu direnişinin dünyada bir emsalinin daha olmadığını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin milletin fedakar ve cefakar çabaları sayesinde engellendiğini söyledi. Milli iradeye karşı yapılan saldırılarda, çok sayıda isimsiz kahramanın şehit düştüğünü ya da gazi olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Kocatepe, “Milletimizin baki kalmasını istemeyen dış mihraklı güçler tarafından yönetilen ve içimizdeki hain piyonlar tarafından uygulamaya geçirilen 15 Temmuz darbe girişimi, tarihimizin en önemli olaylarından biridir. Milletimiz o gece sokaklara dökülerek emsalsiz cesaret ve vatanperverlik örneği sergilemiş, tanklarla uçaklarla özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdumuzun çeşitli illerinde terör estiren bu alçak saldırılara “dur” demiştir.  15 Temmuz milletin, o gece kaybettiğimiz darbeye göğüs geren isimsiz kahramanların zaferidir. Milli birlik ve beraberliğimize karşı yapılanları asla unutmayacağız” dedi.

Başkan Mehmet Kocatepe, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve olayların vahametini katılımcılarla paylaştı.

Programda, 15 Temmuz’daki hain saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Artvinli Dursun Acar’ın babası Nebi Acar’ın konuşmasına yer verildi.

Artvin Valiliğince hazırlanan ve yaklaşık 40 dakikalık 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Zaferi video gösterisi dev ekranlardan katılımcılara izlettirildi.

Şair Hasan Saka’nın 15 Temmuz Şehitleri, Demokrasi ve Milli Birlik Günün temalı sunumun ardından program sabah saatlerine kadar sürdü.

Öte yandan program boyunca vatandaşlara kavurma, pilav ve tatlı ikramında bulunuldu.

16.07.2017 Etkinlikleri- “Biz Biriz” Tiyatro Oyunu

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları,  16 Temmuz 2017 Pazar günü yapılan çeşitli etkinliklerle tamamlandı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki,  il protokolünden davetliler ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Artvin kent merkezinde Halit Paşa Meydanı’ndan Milli İrade Meydanı’na kadar ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Artvin Valiliğince İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde oluşturulan ‘Livane Mehteran Takımının’ gösterisi ile devam eden etkinlikte, Kur’an tilaveti ve dualar okundu.

Etkinlikte “Biz Biriz” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Kahramanlık şiirlerinin okunması ve semazen gösterileriyle renklenen etkinlikte, meydana kurulan dev ekranlardan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Zaferinin görüntülerine yer verildi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yaşananları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.