"15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Zaferi" Konferansı

14 Temmuz 2017, Cuma 11

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Cihan Kara'nın konuşmacı olarak katıldığı ‘15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Zaferi’ konulu konferans, Ahmet Hamdi Tanpınar Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Konferansa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay A. Cengiz Çerçi ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferans, 15 Temmuz hain darbe girişimin kronolojik olarak anlatıldığı sunumla devam etti.

Yrd. Doç. Dr. Cihan Kara,  yaptığı konuşmada Fetullahçı Terör Örgütünün planlayıp uyguladığı 15 Temmuz Darbe girişiminde adeta bir işgal denemesi yapıldığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Kara, “Mondros Mütarekesini uygular gibi köprülerin ve yolların tutulması, iletişimin can damarı telekomünikasyon merkezine saldırı yapılmasıyla öncelikle iletişim ve ulaşım özgürlüğünün ortadan kaldırılması istendiğini gördük. Özel televizyonların ve TRT’nin basılması da çabası. Genel Kurmay Başkanlığı ele geçirilmek istendi.  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi,  Türkiye Büyük Millet Meclisi, MİT, Emniyet Özel Kuvvetler bombalandı. Başbakanımızın arabası kurşunlandı” dedi.

Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu saldırıda darbe ve işgal girişimin iç içe olduğunu savunan Yrd. Doç. Dr. Cihan Kara,  esas hedefin milli iradeyi imha etmek olduğunu dile getirdi.

Kara, Cumhurbaşkanımızın Marmaris’te kaldığı otele yapılan saldırıyı da mili iradeye yapılan saldırı olarak nitelendirerek, "Hedefin tüm siyasal sistemimiz olduğu çok açık. Polis Teşkilatımız darbecilerce hedef haline getirilmiştir. Türkiye’de hiçbir darbe girişiminde bu yapılmamıştır. Hiç kimse polis öldürmeye çıkmamıştır. Emniyet binaları F16’larla vurulmuş, sadece Gölbaşı’nda 51 polis memurumuz şehit edilmiştir. Tüm bunlar, dış mihraklarca desteklenen bir darbe girişiminin terör eylemine dönüşmesinin kanıtıdır" ifadelerine yer verdi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Cihan Kara'ya Türk Bayrağı işlemeli tablo hediye etti.