× Web Sitemiz Yenilenmektedir. Aradığınız İçeriği Bulamıyorsanız Eski Web Sitemize Bakabilirsiniz. Eski Web Sitemize Gitmek İçin Lütfen Tıklayınız
ENGLISH | РУССКИЙ
Ali ÜREN

Profesör Dr. Ali ÜREN

Artvin Çoruh Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
Ofis
Telefon 2115
E-Posta
Websitesi
Facebook
Twitter
Adres

Akademik Görevler

  1. Artvin Çoruh Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı, Profesör, 2015 -
  2. Artvin Çoruh Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, , Profesör, 2014 - 2015
  3. Avrasya Üniversitesi, Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, , Profesör, 2012 - 2014
  4. Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri Anabilim Dalı, Profesör, 1998 - 2012
  5. Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri Anabilim Dalı, Doçent, 1989 - 1998
  6. Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri Anabilim Dalı, Yardımcı Doçent, 1982 - 1989
  7. Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri Anabilim Dalı, Araştırma Görevlisi, 1981 - 1982
  8. İstanbul Üniversitesi, Kimya Fakültesi, Kimya Müh. Pr., , Araştırma Görevlisi, 1974 - 1978

Bildiriler

  1. Uluslararası, Poster, Effects Of Cooking Methods On The Formation Of Heterocyclic Aromatic Amines İn Beef And Chicken Meatballs, Keşkekoğlu Hasan,üren Ali, The 3rd International Symposium On "traditional Foods From Adriatic To Caucasus", Sarajevo, Bosna Hersek
  2. Ulusal, Poster, Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumunu Etkileyen Faktörler, Yeğin Sırma,üren Ali, Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Erzurum, Türkiye
  3. Ulusal, Poster, Biyojen Amin Analiz Yöntemleri, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Bolu, Türkiye
  4. Uluslararası, Poster, Inhibitory Effects Of Pomegranate Seed Powder And Grape Seed Powder On The Formation Of Heterocyclic Aromatic Amines İn Meatballs After Being Cooked By Charcoal Barbecue, Keşkekoğlu Hasan,üren Ali, International Food Congress-novel Approaches İn Food Industry, Kuşadası, Aydın, Türkiye
  5. Uluslararası, Poster, A Novel Sample Preparation Method For 2 Thiobarbituric Acid Tba Analysis, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, International Food Congress-novel Approaches İn Food Industry, Kuşadası, Aydın, Türkiye
  6. Uluslararası, Poster, Effect Of Different Cooking Conditions On Heterocyclic Amine Contents Of Chicken Meatballs, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali,işleroğlu Hilal,kemerli Tansel,yılmazer Melike,ertekin Figen,özyurt Bekir, Eurofoodchem Xvıı, İstanbul, Türkiye
  7. Uluslararası, Poster, Physical Properties And Acrylamide Concentration Of Muffins Baked İn Steam Assisted Hybrid And Forced Convectional Ovens, İşleroğlu Hilal,yılmazer Melike,kemerli Tansel,özdestan Ocak Özgül,üren Ali,ertekin Figen,özyurt Bekir, The Dream Project Int. Conference, Nantes, Fransa
  8. Uluslararası, Poster, Characterization Of Olive Varieties By Molecular Markers, Özyurt Taner,güven Gönül,alpözen Esra,üren Ali, 4th International Conference For Olive Tree And Olive Products Olıvebıoteq 2011, Chania, Girit, Yunanistan
  9. Uluslararası, Poster, Determination Of Sodium Benzoate And Potassium Sorbate Levels Of Olive Paste Samples, Güven Gönül,gür Ö,alpözen Esra,güngör Öztürk Ferişte,üren Ali, 4th International Conference For Olive Tree And Olive Products Olıvebıoteq 2011, Chania, Girit, Yunanistan
  10. Uluslararası, Poster, Determination Of Peroxide Value And Free Fatty Acid Content Of Olive Paste Samples, Alpözen Esra,güngör Öztürk Ferişte,güven Gönül,köseoğlu Oya,üren Ali, 4th International Conference For Olive Tree And Olive Products Olıvebıoteq 2011, Chania, Girit, Yunanistan
  11. Uluslararası, Poster, Gmo Screening Of Starch Samples By Real Time Pcr, Güven Gönül,alpözen Esra,özyurt Taner,yaşa İhsan,üren Ali, 4th International Congress On Food And Nutrition, İstanbul, Türkiye
  12. Uluslararası, Poster, Screening Of Pork And Horse Meat İn Meat By Real Time Pcr, Özyurt Taner,alpözen Esra,güven Gönül,üren Ali,yaşa İhsan, 4th International Congress On Food And Nutrition, İstanbul, Türkiye
  13. Uluslararası, Poster, Gmo Screening Of Dietary Supplement Samples By Real Time Pcr, Alpözen Esra,güven Gönül,özyurt Taner,üren Ali,yaşa İhsan, 4th International Congress On Food And Nutrition, İstanbul, Türkiye
  14. Uluslararası, Poster, Formation And Level Of Heterocyclic Amines İn Meat Products, Keşkekoğlu Hasan,üren Ali, International Food Congress-novel Approaches İn Food Industry, Çeşme, Türkiye
  15. Uluslararası, Poster, Determination Of Acrylamide Level Of Bread By Lc Ms Ms Method, Güven Gönül,alpözen Esra,özdestan Ocak Özgül,üren Ali, International Food Congress-novel Approaches İn Food Industry, Çeşme, Türkiye
  16. Uluslararası, Poster, Multiplex Pcr Applications İn Food Analysis, Özyurt Taner,güven Gönül,alpözen Esra,okhan Veysel Baki,üren Ali, International Food Congress-novel Approaches İn Food Industry, Çeşme, Türkiye
  17. Uluslararası, Poster, Legislation About Biogenic Amines İn Foods, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, International Food Congress-novel Approaches İn Food Industry, Çeşme, Türkiye
  18. Uluslararası, Poster, Screening Of Pork Horse Chicken Meat İn Meat Bolls By Real Time Pcr, Alpözen Esra,güven Gönül,özyurt Taner,üren Ali,yaşa İhsan, The International Congress On Bioinformatics And Biomics, Kuşadası, Türkiye
  19. Uluslararası, Poster, The Use Of Dna Markers İn Preserving Of Genetic Resource, Güven Gönül,özyurt Taner,alpözen Esra,üren Ali,yaşa İhsan, The International Congress On Bioinformatics And Biomics, Kuşadası, Türkiye
  20. Uluslararası, Poster, Gmo Screening Of Maize Gluten By Real Time Pcr, Özyurt Taner,güven Gönül,alpözen Esra,üren Ali,yaşa İhsan, The International Congress On Bioinformatics And Biomics, Kuşadası, Türkiye
  21. Uluslararası, Poster, Gmo Screening Of Soy Bean Samples By Real Time Pcr, Güven Gönül,alpözen Esra,özyurt Taner,üren Ali, Plant Genomics European Meetings, İstanbul, Türkiye
  22. Uluslararası, Poster, Application Of Microarrays Technology İn Plant Genomics, Güven Gönül,alpözen Esra,özyurt Taner,üren Ali, Plant Genomics European Meetings, İstanbul, Türkiye
  23. Uluslararası, Poster, Steam Assisted Baking Of Cookies As Compared To Conventional Baking, Kemerli Tansel,işleroğlu Hilal,yılmazer Melike,güven Gönül,özdestan Ocak Özgül,ertekin Figen,üren Ali,özyurt Bekir, 11th International Congress On Engineering And Food, Atina, Yunanistan
  24. Uluslararası, Poster, Quality Characteristics And Drying Behaviour Of Muffins Baked İn Steam Assisted And Convectional Ovens, Yılmazer Melike,işleroğlu Hilal,kemerli Tansel,özdestan Ocak Özgül,güven Gönül,ertekin Figen,üren Ali,özyurt Bekir, 11th International Congress On Engineering And Food, Atina, Yunanistan
  25. Uluslararası, Poster, Drying Kinetics And Quality Of Cookies During Baking İn Natural And Forced Convection Ovens, Kemerli Tansel,işleroğlu Hilal,yılmazer Melike,güven Gönül,özdestan Ocak Özgül,ertekin Figen,üren Ali,özyurt Bekir, 17th Int. Drying Symposium, Magdeburg, Almanya
  26. Uluslararası, Poster, Biogenic Amine Content Of Kumru A Traditional Turkish Fermented Cereal Food, Özdestan Ocak Özgül,alpözen Esra,güven Gönül,üren Ali, The First International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Türkiye
  27. Uluslararası, Poster, Analytical Methods For The Determination Of Phenolics İn Cereals, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Bosphorus 2008 Icc International Conference, İstanbul, Türkiye
  28. Uluslararası, Poster, Effects Of Blanching On Some Quality Parameters Of Wild Radish Raphanus Raphanistrum Samples, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, 8th International Conference Of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan
  29. Uluslararası, Poster, Antioxidants İn Cashew Products, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, 8th International Conference Of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan
  30. Uluslararası, Poster, Developments İn The Field Of Food Nanotechnology, Yeğin Sırma,üren Ali, 2nd International Congress On Food And Nutrition, İstanbul, Türkiye
  31. Uluslararası, Poster, Alternative İngredients To Gluten For Coeliac Patients, Yeğin Sırma,üren Ali, First International Symposium On Gluten-free Cereal Products And Beverages, Kork, İrlanda
  32. Uluslararası, Poster, Determination Of Biogenic Amines İn Foods By Capillary Electrophoresis Methods, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, 5th International Congress On Food Technology, Selanik, Yunanistan
  33. Uluslararası, Poster, Importance Of Biogenic Amines İn Foods, Yeğin Sırma,üren Ali, 5th International Congress On Food Technology, Selanik, Yunanistan
  34. Uluslararası, Poster, Dietary Fiber Technological And Physiological İnterest, Yeğin Sırma,üren Ali, 2nd International Congress On Functional Foods And Nutraceuticals, İstanbul, Türkiye
  35. Uluslararası, Poster, Analysis Of Phenolic Compounds İn Olive Oil, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, 2nd International Congress On Functional Foods And Nutraceuticals, İstanbul, Türkiye
  36. Uluslararası, Poster, The Effect Of Harvest Time And Bentonite Treatment On Histamine And Tyramine Levels Of Wines, Yücel Ufuk,üren Ali,turantaş Fulya, 4th International Conference On Agro And Food Physics, İstanbul, Türkiye
  37. Uluslararası, Poster, Plasma Zinc Copper And Manganese Levels Of İnfertile Flocks İn The Marmara Region İn Turkey, Mert Nihat,antaplı Mübeccel,üren Ali,tanrıverdi Meltem, Second Meeting Of The International Society For Trace Element Research İn Humans, Tokyo, Japonya
  38. Ulusal, Poster, Katkı Maddelerinin Gıdalarda Akrilamid Oluşumuna Etkileri, Alpözen Esra,güven Gönül,üren Ali, 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye
  39. Ulusal, Poster, Çiğ Kırmızı Et Örneklerinde Real Time Pcr Yöntemiyle At Eti Ve Domuz Eti Aranması, Alpözen Esra,özyurt Taner,güven Gönül,göl Deniz,okhan Veysel Baki,yaşa İhsan,üren Ali, 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye
  40. Ulusal, Poster, Akrilamidin Sağlık Üzerine Etkileri, Güven Gönül,alpözen Esra,üren Ali, 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye
  41. Ulusal, Poster, Soslu Mısır Çerezi Örneklerinde Real Time Pcr Yöntemi İle Gdo Aranması, Güven Gönül,alpözen Esra,özyurt Taner,üren Ali,yaşa İhsan, 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye
  42. Ulusal, Poster, Kanola Örneklerinde Real Time Pcr Yöntemiyle Gdo Aranması, Özyurt Taner,güven Gönül,alpözen Esra,göl Deniz,okhan Veysel Baki,üren Ali,yaşa İhsan, 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye
  43. Ulusal, Poster, Bazı Geleneksel Fermente Gıdalarımızın Biyojen Amin İçerikleri, Özdestan Ö, Üren A, 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye
  44. Ulusal, Poster, Sarı Leblebide Protein Miktarının Dumas Yöntemi İle Belirlenmesi, Alpözen E, Güven G, Okhan Vb, Üren A, 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye
  45. Ulusal, Poster, Sarı Leblebide Akrilamid Düzeylerinin Lc Ms Ms Yöntemi İle Belirlenmesi, Güven G, Alpözen E, Okhan Vb, Üren A, 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye
  46. Ulusal, Poster, Buhar Destekli Hibrid Fırında Et Pişirme, İşleroğlu H, Kemerli T, Sakin Yılmazer M, Özdestan Ö, Keşkekoğlu H, Üren A, Özyurt B, Kaymak Ertekin F, Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye
  47. Ulusal, Poster, Gıdalarda Furanın Belirlenmesi İçin Kullanılan Analiz Yöntemleri, Özdestan Ö, Üren A, Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye
  48. Ulusal, Poster, Meyve Ve Sebzelerde Biyojen Aminler, Özdestan Ö, Üren A, Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye
  49. Ulusal, Poster, Buhar Destekli Hibrid Ve Konvansiyonel Fırınlarda Pişirilen Kurabiyelerde Akrilamid Oluşumu Ve Esmerleşme Derecesinin Kinetik Modellemesi, Kemerli T, İşleroğlu H, Sakin Yılmazer M, Güven G, Özdestan Ö, Kaymak Ertekin F, Üren A, Özyurt B, 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye
  50. Ulusal, Poster, Domates Salçasında Potasyum Sorbat Ve Sodyum Benzoat Düzeylerinin Hplc İle Belirlenmesi, Güven G, Alpözen E, Gür Ö, Öztürk Güngör F, Üren A, Kromatografi, Diyarbakır, Türkiye
  51. Ulusal, Poster, Akrilamid Analiz Yöntemleri, Alpözen E, Güven G, Üren A, Kromatografi, Diyarbakır, Türkiye
  52. Ulusal, Poster, Farklı Yörelerde Yetiştirilen Gemlik Zeytininden Elde Edilen Sofralık Siyah Zeytinlerde Oluşan Biyojen Amin Miktarlarının Belirlenmesi, Özdestan Ö, Öztürk Güngör F, Alpözen E, Güven G, Üren A, Ulusal Zeytin Kongresi, Akhisar, Türkiye
  53. Ulusal, Poster, Kumrularda Laktik Asit Bakteri Florasının Belirlenmesi, Özyurt T, Güven G, Özdestan Ö, Alpözen E, Üren A, 2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye
  54. Ulusal, Poster, Gıdalarda Akrilamidin Belirlenmesinde Kullanılan Analiz Yöntemleri, Özdestan Ö, Üren A, 2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye
  55. Ulusal, Poster, Sucukta Real Time Pcr Yöntemiyle Tür Tayini, Özyurt T, Güven G, Alpözen E, Okhan Vb, Üren A Ve Yaşa İ, 1. Et Ürünleri 'sucuk' Çalıştayı, Kuşadası/aydın, Aydın, Türkiye
  56. Ulusal, Poster, İzmir De Marketlerde Satılan Bazı Sucuk Örneklerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Belirlenmesi, Özdestan Ö, Üren A, 1. Et Ürünleri 'sucuk' Çalıştayı, Kuşadası/aydın, Aydın, Türkiye
  57. Ulusal, Poster, Piyasada Satılan Bazı Şalgam Suyu Örneklerinin Renk Değerlerinin L A B Belirlenmesi, Özdestan Ö, Üren A, Iı. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Van, Türkiye
  58. Ulusal, Poster, İzmir İn 3 Geleneksel Fırın Ürünü İzmir Gevreği Kumru Ve Boyoz, Alpözen E, Güven G, Üren A, Iı. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Van, Türkiye
  59. Ulusal, Poster, Ege Bölgesinde Sıklıkla Tüketilen Bazı Otların Nitrat Ve Nitrit İçeriklerinin Saptanması, Özdestan Ö, Üren A, Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Erzurum, Türkiye
  60. Ulusal, Poster, Unlarda Renk Ölçüm Yöntemleri, Özdestan Ö, Üren A, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Gaziantep, Türkiye
  61. Ulusal, Poster, Şaraplarda Biyojen Aminler, Özdestan Ö, Üren A, Yeğin S, Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Bolu, Türkiye
  62. Ulusal, Poster, Kurşun Emilimi Üzerine Diyetin Etkisi, Özdestan Ö, Üren A, Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Erzurum, Türkiye

Deneyimler

  1. İzmir Büyük Dersane, Kimya Öğretmeni, Diğer, 1978 - 1980

Dersler

Akademik Yıl Ders Adı Dili Saati
2016-2017 Gıda Katkı Maddeleri Türkçe 2
2016-2017 Besin Kimyası ve Analizleri I Türkçe 4
2016-2017 Genel Kimya I Türkçe 3
2016-2017 Biyoistatistik Türkçe 4
2015-2016 Biyoistatistik Türkçe 4
2015-2016 Besin Kimyası ve Analizleri I Türkçe 4
2015-2016 Genel Kimya I Türkçe 3
2015-2016 Gıda Katkı Maddeleri Türkçe 2
2015-2016 Besin Kimyası ve Analizleri II Türkçe 4
2015-2016 Besin Toksikolojisi Türkçe 2
2015-2016 Genel Kimya II Türkçe 3
2015-2016 Biyokimya Türkçe 2
2014-2015 Besin Kimyası ve Analizleri II Türkçe 4
2014-2015 Genel Kimya II Türkçe 3
2014-2015 Besin Toksikolojisi Türkçe 2
2013-2014 ORGANİK KİMYA II Türkçe 3
2013-2014 FİZİKOKİMYA Türkçe 3
2013-2014 GENEL KİMYA Türkçe 8
2013-2014 GENEL KİMYA II Türkçe 4
2013-2014 ORGANİK KİMYA I Türkçe 3
2013-2014 TEMEL İTALYANCA II İtalyanca 4
2013-2014 ANALİTİK KİMYA Türkçe 4
2013-2014 ORGANİK KİMYA Türkçe 3
2013-2014 TERMODİNAMİK Türkçe 4
2012-2013 ORGANİK KİMYA I Türkçe 3
2012-2013 GENEL KİMYA Türkçe 6
2012-2013 ANALİTİK KİMYA Türkçe 2
2012-2013 GENEL KİMYA II Türkçe 2
2012-2013 ORGANİK KİMYA Türkçe 2
2012-2013 ORGANİK KİMYA II Türkçe 2

İdari Görevler

  1. Yurt İçi, Türkiye, Bölüm Bşk., Avrasya Üniversitesi, Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, , 2013, 2013
  2. Yurt İçi, Türkiye, Dekan, Artvin Çoruh Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, , , 2016,
  3. Yurt İçi, Türkiye, Dekan, Artvin Çoruh Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, , , 2015, 2016
  4. Yurt İçi, Türkiye, Myo/yüksekokul Müdürü, Artvin Çoruh Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu, , , 2015, 2015
  5. Yurt İçi, Türkiye, Bölüm Bşk., Artvin Çoruh Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, , 2014, 2015
  6. Yurt İçi, Türkiye, Enstitü Müdürü, Avrasya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, , , 2013, 2014
  7. Yurt İçi, Türkiye, Dekan, Avrasya Üniversitesi, Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi, , , 2012, 2013
  8. Yurt İçi, Türkiye, Bölüm Bşk., Avrasya Üniversitesi, Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, , 2012, 2014
  9. Yurt İçi, Türkiye, Anabilim Dalı Başkanı, Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri Anabilim Dalı, 2009, 2012

Kitaplar

  1. Ulusal, Ders Kitabı, Gıda Kimyası I Ders Notları, Tümü, Üren Ali, Türkiye, , Xxx, Türkçe, 2009
  2. Ulusal, Ders Kitabı, Laboratuar Tekniği, Tümü, Üren Ali, , , Ege Üniversitesi Basımevi Bornova/izmir, Türkçe, 1992

Makaleler

  1. Uluslararası, Hakemli, Steam Assisted Hybrid Cooking Behaviour Of Semitendinosus Muscle Heterocyclic Amines Formation Soluble Protein Degradation Fat Retention Surface Colour And Cooking Value, Scı-expanded, İşleroğlu Hilal,kemerli Kalbaran Tansel,özdestan Ocak Özgül,üren Ali,ertekin Figen, International Journal Of Food Properties, 2016, 19, , İngilizce
  2. Ulusal, Hakemli, Gıdalarda Nitrat Ve Nitritin Belirlenmesinde Kullanılan Analiz Yöntemleri, Endekste Taranmıyor, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Hasad Gıda, 2011, 308, , Türkçe
  3. Uluslararası, Hakemli, Determination Of Turkish Type Fermented Sausage Colour By A Reflectance Method, Sscı, Üren Ali,babayiğit Deniz, Food Chemistry, 1996, 57, 4, İngilizce
  4. Uluslararası, Hakemli, Biogenic Amine Content Of Shalgam S Algam A Traditional Lactic Acid Fermented Turkish Beverage, Sscı, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Journal Of Agricultural And Food Chemistry, 2010, 58, 4, İngilizce
  5. Uluslararası, Hakemli, Tristimulus Colorimetry A Review, Cab Abstracts, Üren Ali, Gıda, 1999, 24, 3, İngilizce
  6. Uluslararası, Hakemli, Determination Of Acrylamide Levels Of İzmir Gevreği And Effects Of Cooking Parameters On Acrylamide Formation, Sscı, Alpözen Esra,üren Ali, Journal Of Agricultural And Food Chemistry, 2013, 61, , İngilizce
  7. Uluslararası, Hakemli, Effect Of Oven Cooking Method On Formation Of Heterocyclic Amines And Quality Characteristics Of Chicken Patties Steam Assisted Hybrid Oven Versus Convection Ovens, Sscı, İşleroğlu Hilal,kemerli Kalbaran Tansel,özdestan Ocak Özgül,üren Ali,ertekin Figen, Poultry Science, 2014, 93, , İngilizce
  8. Uluslararası, Hakemli, Biogenic Amines İn Turkish Type Pickled Cabbage Effects Of Salt And Citric Acid Concentration, Sscı, Yücel Ufuk,üren Ali, Acta Alimentaria, 2008, 37, 1, İngilizce
  9. Uluslararası, Hakemli, Baking Kinetics Of Muffins İn Convectional And Steam Assisted Hybrid Ovens, Sscı, Yılmazer Melike,kemerli Kalbaran Tansel,işleroğlu Hilal,özdestan Ocak Özgül,güven Gönül,üren Ali,ertekin Figen, Journal Of Food Engineering, 2013, 119, , İngilizce
  10. Uluslararası, Hakemli, Effect Of Steam Baking On Acrylamide Formation And Browning Kinetics Of Cookies, Sscı, İşleroğlu Hilal,kemerli Kalbaran Tansel,yılmazer Melike,güven Gönül,özdestan Ocak Özgül,üren Ali,ertekin Figen, Journal Of Food Science, 2012, 77, 10, İngilizce
  11. Uluslararası, Hakemli, Nitrate And Nitrite Contents Of Baby Foods, Food Science And Technology Abstracts, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Akademik Gıda, 2012, 10, 4, İngilizce
  12. Uluslararası, Hakemli, Formation Of Biogenic Amines During Fermentation And Storage Of Tarhana A Traditional Cereal Food, Sscı, Keşkekoğlu Hasan,üren Ali, Quality Assurance And Safety Of Crops & Foods, 2013, 5, 2, İngilizce
  13. Uluslararası, Hakemli, Inhibitory Effects Of Pomegranate Seed Extract On The Formation Of Heterocyclic Aromatic Amines İn Beef And Chicken Meatballs After Being Cooked By Four Different Methods, Sscı, Keşkekoğlu Hasan,üren Ali, Meat Science, 2014, 96, , İngilizce
  14. Uluslararası, Hakemli, Biogenic Amine Content Of Tarhana A Traditional Fermented Food, Sscı, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, International Journal Of Food Properties, 2013, 16, 2, İngilizce
  15. Uluslararası, Hakemli, Monitoring Of Biogenic Amines İn Kumru A Traditional Fermented Cereal Food, Sscı, Özdestan Ocak Özgül,alpözen Esra,güven Gönül,üren Ali, International Journal Of Food Properties, 2012, 15, 5, İngilizce
  16. Uluslararası, Hakemli, Development Of A Cost Effective Method For Nitrate And Nitrite Determination İn Leafy Plants And Nitrate And Nitrite Contents Of Some Green Leafy Vegetables Grown İn The Aegean Region Of Turkey, Sscı, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Journal Of Agricultural And Food Chemistry, 2010, 58, 9, İngilizce
  17. Uluslararası, Hakemli, Distribution Of Elements İn Honeys And Effect Of A Thermoelectric Power Plant On The Element Contents, Sscı, Üren Ali,şerifoğlu Ayşe,sarıkahya Yüksel, Food Chemistry, 1998, 61, 1-2, İngilizce
  18. Uluslararası, Hakemli, Evaluation Of Biogenic Amines İn Organic And Non Organic Wines By Hplc Opa Derivatization, Sscı, Kalkan Yıldırım Hatice,üren Ali,yücel Ufuk, Food Technology And Biotechnology, 2007, 45, 1, İngilizce
  19. Uluslararası, Hakemli, Colour Parameters Of Turkish Type Fermented Sausage During Fermentation And Ripening, Sscı, Üren Ali,babayiğit Deniz, Meat Science, 1997, 45, 4, İngilizce
  20. Uluslararası, Hakemli, Biogenic Amine Content Of Boza A Traditional Cereal Based Fermented Turkish Beverage, Sscı, Yeğin Sırma,üren Ali, Food Chemistry, 2008, 111, 4, İngilizce
  21. Uluslararası, Hakemli, Biogenic Amine Content Of Kefir A Fermented Dairy Product, Sscı, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, European Food Research And Technology, 2010, 231, 1, İngilizce
  22. Uluslararası, Hakemli, Determination Of Acrylamide İn Three Different Bread Types By An İn House Validated Lc Ms Ms Method, Sscı, Alpözen Esra,güven Gönül,özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Acta Alimentaria, 2015, 44, 2, İngilizce
  23. Uluslararası, Hakemli, Development Of A New Extraction Method For Heterocyclic Aromatic Amines Determination İn Cooked Meatballs, Sscı, Özdestan Ocak Özgül,kaçar Esra,keşkekoğlu Hasan,üren Ali, Food Analytic Methods, 2014, 7, , İngilizce
  24. Uluslararası, Hakemli, A Method For Benzoyl Chloride Derivatization Of Biogenic Amines For High Performance Liquid Chromatography, Sscı, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Talanta, 2009, 78, 4-5, İngilizce
  25. Uluslararası, Hakemli, Plasma Copper Zinc And Magnesium Levels İn Patients With Premenstrual Tension Syndrome, Scı, Posacı C Erten O, Üren A, Acar B, Acta Obstetrica Et Gynecologica Scandinavica, 1994, , 73, İngilizce
  26. Ulusal, Hakemli, Türk Kahvesinde Lc Ms Ms Yöntemi İle Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi, Endekste Taranmıyor, Alpözen Esra,güven Gönül,üren Ali, Analiz 35, 2014, 23, , Türkçe
  27. Ulusal, Hakemli, Pişirme Koşullarının Et Ve Et Ürünlerinde Heterosiklik Amin Oluşumuna Etkileri, Endekste Taranmıyor, Keşkekoğlu Hasan,üren Ali, Analiz 35, 2014, 20, , Türkçe
  28. Ulusal, Hakemli, Gıdalarda Biyojen Aminlerle İlgili Yasal Düzenlemeler, Endekste Taranmıyor, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi, 2012, 12, , Türkçe
  29. Ulusal, Hakemli, İzmir De Marketlerde Satılan Bazı Sucuk Örneklerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Belirlenmesi, Endekste Taranmıyor, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Hasad Gıda, 2011, 316, , Türkçe
  30. Ulusal, Hakemli, Farklı Yörelerde Yetiştirilen Gemlik Zeytinlerinden Elde Edilen Sofralık Siyah Zeytinlerin Biyojen Aminlerinin Belirlenmesi, Endekste Taranmıyor, Özdestan Ocak Özgül,güngör Öztürk Ferişte,alpözen Esra,güven Gönül,üren Ali, Zeytin Bilimi, 2011, 2, 1, Türkçe
  31. Ulusal, Hakemli, Kahve Ve Çikolatada Biyoaktif Aminler, Endekste Taranmıyor, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Hasad Gıda, 2010, 306, , Türkçe
  32. Ulusal, Hakemli, Basınçlı Çözgen Ekstraksiyonu Gıda Analizlerinde Yeni Bir Yöntem, Endekste Taranmıyor, Yeğin Sırma,üren Ali, Dünya Gıda, 2009, 12, , Türkçe
  33. Ulusal, Hakemli, Gıdalarda Mineral Analizlerinde Örnek Hazırlamada Yüksek Basınçla Yakma Hpa Ve Mikrodalga Yakma Sistemlerinin Kullanımı, Endekste Taranmıyor, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Hasad Gıda, 2007, 262, , Türkçe
  34. Ulusal, Hakemli, Fermente Soya Ürünlerinde Biyojen Aminler, Endekste Taranmıyor, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Hasad Gıda, 2007, 266, , Türkçe
  35. Ulusal, Hakemli, Bitkisel Steroller, Endekste Taranmıyor, Yeğin Sırma,üren Ali, Hasad Gıda, 2007, 270, , Türkçe
  36. Ulusal, Hakemli, Şarap Ve Lahana Turşularında Biyojen Amin Miktarları, Endekste Taranmıyor, Yücel Ufuk,üren Ali, Akademik Gıda, 2006, 4, 19, Türkçe
  37. Ulusal, Hakemli, Biyojen Amin Analiz Yöntemleri, Endekste Taranmıyor, Özdestan Ocak Özgül,üren Ali, Akademik Gıda, 2006, 4, 20, Türkçe
  38. Ulusal, Hakemli, Şaraplarda Kurşun Kontaminasyonu Ve Kurşunun İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri, Endekste Taranmıyor, Yücel Ufuk,üren Ali, Dünya Gıda, 2000, 6, 7, Türkçe
  39. Ulusal, Hakemli, Süt Ve Ayranların Riboflavin İçeriklerinin Ve Güneş Işığının Bozucu Etkisinin Araştırılması, Endekste Taranmıyor, Üren Ali, Ege Üni. Mühendislik Fakültesi Dergisi, 1988, 6, 1, Türkçe
  40. Ulusal, Hakemli, Pirinç Amino Asitlerinin İnce Tabaka Kromatografisiyle İncelenmesi, Endekste Taranmıyor, Üren Ali, Ege Üni. Mühendislik Fakültesi Dergisi, 1987, 5, 1, Türkçe
  41. Ulusal, Hakemli, Gıdalarda Triptofan Tirozin Ve Fenil Alanin Amino Asitlerinin Hplc Tekniği İle Analizi, Endekste Taranmıyor, Aktoluğ Aslı,üren Ali, Ege Üni. Mühendislik Fakültesi Dergisi, 1987, 5, 2, Türkçe
  42. Uluslararası, Hakemli, 1 4 Dioxane Hemoglobin İnteraction, Chemical Abstracts, Baykut F, Şengün A, Üren A, Enginün M, Chimica Acta Turcica, 1978, 6, , İngilizce
  43. Uluslararası, Hakemli, Studies On The Structures Of The Metal Complexes Of N Salicylidene Cystein, Chemical Abstracts, Baykut F, Aydın A, Üren A, Chimica Acta Turcica, 1975, 3, , İngilizce
  44. Uluslararası, Hakemli, Studies On The Metal Complexes Of N Salicylidene Cystein, Chemical Abstracts, Baykut F, Aydın A, Üren A, Chimica Acta Turcica, 1974, 2, , İngilizce
  45. Uluslararası, Hakemli, Determination Of Some Chemical Properties Of Kumru A Traditional Fermented Cereal Food, Cab Abstracts, Özdestan Ö, Güven G, Alpözen E, Gövercin İ, Üren A, Gıda, 2012, 37, 6, İngilizce
  46. Uluslararası, Hakemli, Effects Of Boiling Parameters On The Levels Of Nitrate Nitrite And Color Values Of Wild Radish Raphanus Raphanistrum, Cab Abstracts, Özdestan Ö, Üren A, Gıda, 2011, 36, 4, İngilizce
  47. Uluslararası, Hakemli, The Effect Of Harvest Time And Bentonite Treatment On Histamine And Tyramine Contents Of Wines, Cab Abstracts, Yücel U, Üren A, Gıda, 2008, 33, 1, İngilizce
  48. Uluslararası, Hakemli, Reversible Catalytic Cleavage Of Hydroxy Amino Acids İn The Presence Of Pyridoxal And Certain Lewis Bases, Chemical Abstracts, Aydın A, Üren A, Baykut F, Chimica Acta Turcica, 1981, , 9, İngilizce
  49. Uluslararası, Hakemli, Gıdalarda Nitrat Ve Nitrit, Food Science And Technology Abstracs, Özdestan Ö, Üren A, Akademik Gıda, 2010, 8, 6, Türkçe
  50. Uluslararası, Hakemli, Determination Of Acrylamide Levels Of Light Biscuit By Lc Ms Ms, Food Science And Tecnology Abstracts, Alpözen E, Güven G, Üren A, Akademik Gıda, 2013, 11, 3-4, İngilizce

Öğrenim

  1. İstanbul Üniversitesi, Kimya Fakültesi, Kimya Müh. Pr., 1974 - 1978
  2. İstanbul Üniversitesi, Kimya Fakültesi, Kimya Müh. Pr., 1968 - 1973

Projeler

  1. Ulusal, Tamamlandı, Nar Çekirdeği Ve Üzüm Çekirdeği Özütlerinin Farklı Et Ürünlerinde Ve Farklı Pişirme Şartlarında Hca Oluşumuna Etkisinin Araştırılması, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Yönetici, 01.06.2011 - 30.11.2012
  2. Ulusal, Tamamlandı, Piyasada Satılan Bazı Bebek Mamalarının Nitrat Ve Nitrit İçeriklerinin Belirlenmesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı, 01.02.2011 - 01.02.2012
  3. Ulusal, Tamamlandı, Gıdalarda Heterosiklik Aminlerin Hca Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Yönetici, 01.09.2011 - 31.07.2012
  4. Ulusal, Tamamlandı, Fermente Ürünlerden Peynir Şarap Ve Lahana Turşularında Biyojen Amin Miktarları, Tübitak Projesi, Yönetici, 02.02.1998 - 02.02.2000
  5. Ulusal, Tamamlandı, Gıdalarda Bulunan Biyojen Aminlerin Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi İle Analizi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Yönetici, 01.06.2001 - 31.05.2002
  6. Ulusal, Tamamlandı, Biyojen Aminlerin Kolon Öncesi O Fitaldialdehit Türevlendirmesiyle Hplc Yöntemiyle Analizi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Yönetici, 03.06.2002 - 03.06.2003
  7. Ulusal, Tamamlandı, Biyojen Aminlerin Benzoil Klorür Türevlendirmesiyle Hplc Yöntemiyle Analizi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Yönetici, 01.06.2004 - 01.06.2005
  8. Ulusal, Tamamlandı, Geleneksel Fermente Ürünlerimizden Olan Bozada Biyojen Amin Varlığının Araştırılması, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Yönetici, 01.09.2005 - 30.06.2006
  9. Ulusal, Tamamlandı, Türkiyede Üretilen Bazı Fermente Gıdalarda Biyojen Aminlerin Belirlenmesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Yönetici, 01.01.2007 - 01.01.2009
  10. Ulusal, Tamamlandı, Tarhana Üretimi Ve Depolanması Süresince Biyojen Amin Oluşumunun Araştırılması, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Yönetici, 02.06.2008 - 02.06.2009
  11. Ulusal, Tamamlandı, Farklı Ürün Grupları İçin Fırında Pişirme Kalite Metriğinin Oluşturulması Farklı Pişirme Yöntemlerinin Bu Metriğe Göre Karşılaştırılması Ve Buharlı Ve Buhar Destekli Hibrid Fırınların Bu Ürünlerin Pişme Kalitesi Üzerine Katkılarının Değerlendirilmesi, Tübitak Projesi, Araştırmacı, 15.09.2009 - 15.12.2011
  12. Ulusal, Tamamlandı, Ekmek Ve Diğer Unlu Mamullerde Gc Ms İle Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Proje No Tagem Gy 10 03 01 165, Diğer Kamu Kuruluşları (yükseköğretim Kurumları Hariç), Danışman (yürütücü Gerçek Kişi İse), 01.01.2010 - 01.01.2012

Tez Danışmanlıkları

  1. Yurt İçi, Türkiye, Çekirdeksiz Türk Kuru Üzümünde İz Element Kirlilikleri İle Mineral Madde Ve Şeker İçeriklerinin Belilenmesi, Tamamlandı, M.engin, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1992
  2. Yurt İçi, Türkiye, Ege Bölgesinde Satılan Maden Suyu Örneklerinde Bazı Ağır Metallerin Ve Nitrit, Nitrat, Amonyak İçeriğinin Araştırılması, Tamamlandı, Özlem, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1993
  3. Yurt İçi, Türkiye, Türk Sucuklarında Renk Karakteristiklerinin Belirlenmesi, Sanayi Ölçekli Bir İşletmede Fermantasyon Ve Olgunlaşma Aşamasında Renk Gelişiminin İncelenmesi, Tamamlandı, Deniz, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1994
  4. Yurt İçi, Türkiye, Türkiye Maden Sularının Fiziksel Ve Kimyasal Bileşimi İle Amonyak, Nitrit, Nitrat Ve Hidrojen Sülfür Derişimi Üzerine Etki Eden Faktörlerin Araştırılması, Tamamlandı, Mehmet Engin, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1999
  5. Yurt İçi, Türkiye, Fotosentez Membranlarının Stabilizasyonu Gıdalarda Herbisid Analizleri İçin Yeni Bir Biosensör Geliştirme Ve Sonuçların Mevcut Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması, Tamamlandı, Asiye, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 2000
  6. Yurt İçi, Türkiye, Gıdalarda Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi (hplc) İle Biyojen Amin Analizleri, Tamamlandı, Özlem, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 2002
  7. Yurt İçi, Türkiye, Orto-ftalaldehit Türevleri Kullanarak Biyojen Aminlerin Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi (hplc) Yöntemiyle Analizi, Tamamlandı, Zehra, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 2003
  8. Yurt İçi, Türkiye, Geleneksel Fermente Ürünlerimizden Olan Boza'da Biyojen Amin Varlığının Araştırılması, Tamamlandı, Sırma, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2006
  9. Yurt İçi, Türkiye, Benzoil Türevleri Kullanılarak Biyojen Aminlerin Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi (hplc) Yöntemiyle Analizi, Tamamlandı, Özgül, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2004
  10. Yurt İçi, Türkiye, Tarhana Üretimi Ve Depolanması Süresince Biyojen Amin Oluşumunun Araştırılması, Tamamlandı, Hasan, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2009
  11. Yurt İçi, Türkiye, Türkiye'de Üretilen Bazı Fermente Gıdalarda Biyojen Aminlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma, Tamamlandı, Özgül, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2009
  12. Yurt İçi, Türkiye, Kumru Ve Boyozda Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi, Tamamlandı, Gönül, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2010
  13. Yurt İçi, Türkiye, Et Ürünlerinde Nitrat Ve Nitrit Tayini İçin Spektrofotometrik Bir Yöntem Geliştirilmesi, Tamamlandı, Serap, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2011
  14. Yurt İçi, Türkiye, İzmir Gevreğinde Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi Ve Pişirme Koşullarının Akrilamid Oluşumu Üzerine Etkileri, Tamamlandı, Esra, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2012
  15. Yurt İçi, Türkiye, Nar Çekirdeği Ve Üzüm Çekirdeği Özütlerinin Farklı Et Ürünlerinde Ve Farklı Pişirme Şartlarında Hca Oluşumuna Etkisinin Araştırılması, Tamamlandı, Hasan, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2012
  16. Yurt İçi, Türkiye, Yüksek Sıcaklıkta Pişirilmiş Bazı Geleneksel Gıdaların Hca İçeriklerinin Araştırılması, Tamamlandı, Ezgi, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2012
  17. Yurt İçi, Türkiye, Gıdalarda Heterosiklik Aminlerin (hca) Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması, Tamamlandı, Esra, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2012
  18. Yurt İçi, Türkiye, Soya İçeren İşlenmiş Gıdalarda Gdo Miktarının Belirlenmesi Ve Pişirme Koşullarının Gdo Miktarına Etkisi, Tamamlandı, Gönül, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2014